V&O

 

ALI JE PRIMERNO POŠILJATI VABILA V ELEKTRONSKI OBLIKI , DA BI S TEM PRIHRANILA IN BI BILO TUDI BOLJ EKOLOŠKO?
Res je, da v teh časih, ko vsi veliko komuniciramo po elektronski pošti in internetu včasih res najlažje poslati vabila kar po elektronski pošti . In res je, še ekološko je. Ampak nenapisano pravilo je, da se povabljene vabi osebno in/ali po pošti. Ker pa tudi sama želim ohranjati naravo, uporabljam tudi papir in druge materiale, ki so reciklirani, pa nič manj lepi in uporabni.

ALI LAHKO V VABILO NAPIŠEVA, DA ŽELIVA POVABITI LE ODRASLE?
To je vedno tema za pogovor in skoraj vedno so mnenja o tem zelo različna. Ljudje, ki imajo svoje otroke se jim bo zdelo samoumevno, da na poroko pripeljejo tudi njih. Tisti, kateri jih nimajo pa bodo morda temu bolj naklonjeni. A še vedno se bo našla kakšna teta ali kdo drug, ki bo temu nasprotoval in vedno imel svoje mnenje kaj je prav in kaj ne. Priporočam, da se na vabilo nikoli ne napiše:< ali >vabljeni samo odrasli<. Najbolj elegantno je, da se na kuverto napiše točna imena povabljencev – v tem primeru brez imen otrok. V primeru, da kljub temu povabljenci sprašujejo ali so vabljeni tudi otroci jim je potrebno vljudno povedati, da imate v mislih poroko, ki ne vključuje otrok in se bodo tako tudi sami povabljenci, ki bodo pustili otroke doma, malce pozabavali in plesali brez skrbi. V primeru manjših otrok, ki nujno potrebujejo mamino bližino, pa bi svetovala, da naredite izjemo. Prosite jih, da s seboj pripeljejo varuško, ki bo v času poroke poskrbela za otroka.

KAKO VLJUDNO NAPISATI, DA SI NAMESTO DARIL ŽELIVA DENAR?
Na splošno ni primerno, da se na vabila napiše karkoli o darilih. Če pa bi rada sporočila kaj si želita, vama v tem primeru predlagam, da se k vabilom doda poseben kartonček, ki bo stilsko dopolnil vabilo, a bo vseeno ločen od osnovnih podatkov, na katerega pa se lahko napiše vse dodatne informacije, lahko tudi to, kaj si želita za darilo, do kdaj in kam vama potrdijo svojo prisotnost. Dejstvo je, da bodo kljub napisanemu povabljenci veseli za vaju in vama bodo nekateri prinesli darilo, ker ne bodo želeli priti na poroko praznih rok. Predlagam, da imata na poroki skrinjico kamor bodo povabljenci lahko oddali svoje kuverte, skrinjico pa lahko okrasita z fotografijami in željami kam bi rada npr. : odpotovala, kaj bi si želela kupiti…

S PARTNERJEM BI SI ŽELELA NA POROČNEM OBREDU OB SEBI VSE SORODNIKE IN PRIJATELJE. ZARADI OMEJENEGA POROČNEGA PRORAČUNA PA SVA ŽAL PRISILJENA KASNEJE NA POGOSTITEV POVABITI MANJŠE ŠTEVILO POVABLJENCEV, ZATO VAS PROSIVA, DA NAMA PREDLAGATE KAKO NAJ TO NAPIŠEVA V VABILA?
Včasih je stiska ali prostorska ali finančna in si ne moremo privoščiti vsega kar si želimo. Tako je včasih tudi na porokah, ko zaradi kakršnegakoli razloga žal ne moremo imeti ob sebi ljudi, ki so nam dragi. Predlagam, da v tem primeru kasneje po poroki priredita zabavo v obliki piknika in tako tudi druge povabita na druženje. Glede vsebine na vabilih pa je najbolje, da naročita dva različna tipa vabil in sicer ene z besedilom, kjer jih vabita le na uradni del in druge kjer bosta vabila na uradni del in tudi na pogostitev.

KOLIKO VABIL POTREBUJEVA IN KOLIKO PRIPOROČATE JE POTREBNO IMETI REZERVNIH VABIL?
Potrebno je skrbno prešteti koliko bo družin, parov ali posameznikov, ki bodo povabljeni na poroko. Če je v eni hiši živi več družin, parov ali posameznikov je potrebno vsakemu izročiti svoje vabilo.
V primeru, da nekatere vabita le na civilni poročni obred, druge pa tudi na pogostitev, je potrebno to upoštevati pri naročilu vabil. Kot dodatek za rezervna vabila priporočam pet do deset vabil.

ALI JE PO POROKI OBVEZNO POŠILJATI ZAHVALE POVABLJENCEM IN KDAJ?
Pošiljanje ali osebno dostavljanje poročnih zahval je lepa gesta. S tem se ponovno zahvalita, morda malce bolj osebno, da so prišli na poroko in z vama preživeli čudovit dan, ki ga ne vidva, ne oni ne boste pozabili. In navsezadnje, sta prejela tudi njihovo darilo in bodo veseli, da ste se jim zahvalili še na ta način. Če se odločita, da bosta zahvale želela delila, jih je seveda potrebno poslati vsem , ki so bili na poroko povabljeni in če tudi niso bili prisotni. Zahvale je smiselno odposlati v roku dveh mesecev po poroki.

KDAJ NAJ ODPOŠLJEVA POROČNA VABILA?
Priporočam, da vabila odpošljeta 3-4 mesece pred velikim dogodkom, še posebej, če je poroka napovedana v času poletnih dopustov. V primeru, da bo poroka v obdobju, ko ni poletnih dopustov ali počitnic, pa lahko vabila odpošljeta 6-8 tednov pred poroko.

KAKŠNO JE MINIMALNO NAROČILO?
25 vabil je minimalna količina naročila. V primeru, da želita naročiti manjše število vabil me lepo prosim kontaktirajta. Naročena vabila so izdelana v sedmih delovnih dneh od prejema popolnega potrdila oz. od potrditve zadnje morebitne spremembe.

ALI SO KUVERTE PRILOŽENE K VABILOM?
Da, seveda kuverte so sestavni del vabil in zahval in so že vštete v ceno. V primeru, da bosta sama pisala naslove na kuverte pa vama pripiročam, da poleg dodatno naročita še nekaj kuvert.

ALI LAHKO NAROČIM DOLOČENO VABILO V DRUGI BARVI?
Seveda, z veseljem vama bom katerokoli vabilo barvno uskladila. Lahko zamenjam barvo papirja, tisk ali dodatke, če so na vabilu.

ALI LAHKO VABILA NAROČIVA V VEČ TUJIH JEZIKIH?
Da, vabila lahko naredim v toliko jezikih kot želita. Doplačilo na vsak dodatni jezik je 5 eur.

KAKŠNE SO PRILOŽENE KUVERTE?
Kuverte so krem ali bele barve, mat papir. V primerih določenih kolekcij pa priporočam zamenjavo kuvert, kjer se doplača le razliko do njih.

ALI JE LAHKO BESEDILO TISKANO NA PRVO IN HRBTNO STRAN VABILA?
Besedilo tiskam le na prvo stran vabila (v primeru, da je vabilo enostransko oz. neprepognjeno).

ALI LAHKO SPREMENIVA BESEDILO, KI SVA GA ŽE POTRDILA?
Ko sta potrdila tisk besedila/vabila lahko spremenita besedilo, a je potrebno doplačilo za že narejena vabila.

KOLIKO ČASA POTREBUJETE ZA IZDELAVO NAROČILA?
Rok izdelave vabil in/ali druge papirne galanterije je pet do sedem delovnih dni.

ALI MORAVA POSLATI ZAHVALE TUDI LJUDEM, KATERIH NI BILO NA POROKI?
Pošiljanje ali osebno dostavljanje poročnih zahval je lepa gesta. S tem se ponovno zahvalita, morda malce bolj osebno, da so prišli na poroko in z vama preživeli čudovit dan, ki ga ne vidva, ne oni ne boste pozabili. In navsezadnje, sta prejela tudi njihovo darilo in bodo veseli, da ste se jim zahvalili še na ta način. Če se odločita, da bosta zahvale želela delila, jih je seveda potrebno poslati vsem , ki so bili na poroko povabljeni in če tudi niso bili prisotni. Zahvale je smiselno odposlati v roku dveh mesecev po poroki.

ALI JE PRI VAS MOŽNO NAROČITI VABILA, KI BI POPOLNOMA USTREZALA NAJINIM ŽELJAM IN BI TAKO RESNIČNO IMELA NAJINO OSEBNO NOTO?
Da seveda vama ustrežem in le za vaju oblikujem in izdelam poročna vabila. Predlagam, da se spoznamo in mi tako zaupata kaj si želita in kakšna so vajina pričakovanja, jaz pa vama bom pripravila ponudbo.

ALI NA POROČNEM SLAVJU POTREBUJEVA SEDEŽNI RED?
Predstavljajta si, da se povabljenci vsi naenkrat vsujejo v prostor in vsi zbegani gledajo in se ozirajo po prostoru kam naj se usedejo. Nastane lahko velika zmešnjava še posebno, če je povabljenih veliko. Sedežni red toplo priporočam.

 LAHKO PRI VAS NAROČIVA TUDI JEDILNE LISTE, SEDEŽNI RED, ŠTEVILKE MIZ?
Oblikujem in izdelam celoten program poročne papirne galanterije. Kot so tudi jedilni listi, sedežni red, številke miz, zahvale, kartončke z imeni.. Kombinacije in možnosti so skoraj neomejene.

 DARILA ZA SVATE ŽE IMAVA IN NAJU ZANIMA ALI LAHKO NAROČIVA KARTONČKE Z NAJINIMI IMENI IN DATUMOM POROKE?
Da, seveda vama bom naredila kartončke oz. drugo embalažo, da bo darilo izgledalo estetsko in dopolnjeno z vabili in/ali drugo papirno galanterijo.

ALI LAHKO NAROČILO ODDAVA KAR PREKO INTERNETA?
Seveda, če vama je to rešitev in se lahko vse dogovorimo brez osebnega srečanja.

 ALI BOVA DOBILA PREDOGLED POSTAVITVE BESEDILA, DA PREVERIVA VELIKE ZAČETNICE IN DRUGO?
Da seveda. Vedno pred tiskom pošljem postavitev besedila v potrditev. Potrebna je velika pozornost, da ni kasneje na vabilih kakšnega tiskarskega škrata in je tako potrebno naročilo ponoviti.
V primeru, da sta vidva spregledala napako vama zaračunam material in izdelavo naročila v kolikor sta opako opazila po prejemu naročila.

 ALI SI LAHKO SAMA IZBEREVA VRSTO PISAVE?
Seveda. Tukaj si lahko izbereta želeno pisavo.

 KAKO PLAČAVA NAROČILO?
Plačilo naročila se izvrši ob osebnem prevzemu, razen v primerih, ko naročilo pošljem po pošti. V tem primeru se plačilo izvrši po predračunu.

 KDO PLAČA POŠTNINO POŠILJKE?
Poštnino plača naročnik oz. po dogovoru.

 NAROČILO JE POŠKODOVANO ZARADI POTOVANJA!
V primerih, ko je naročilo vidno poškodovano zaradi transporta vama naročilo ponovim oz. se dogovorimo tako, da sta na koncu zadovoljna vidva.

V PRIMERU, DA VAM POSREDUJEM KONTAKTNE ŠTEVILKE IN NASLOVE POVABLJENCEM ALI MI LAHKO ZAGOTOVITE, DA BODO PODATKI OSTALI ZAUPNI?

Tako vaši podatki in kakor tudi vsi drugi, ki mi jih boste posredovali, bodo strogo zaupne narave in jih ne bom delila z nikomer, nikoli in nikdar.

 ALI JE MOŽNO, DA NAMA NA KUVERTE NATISNETE IMENA IN NASLOVE POVABLJENCEV?
Z veseljem vama na kuverte natisnem imena in naslove in jih morda popestrim še s kakšnim detajlom, ki bo prisoten tudi na vajinih vabilih in tako dopolnim vajino celostno podobo.

 POTREBUJEM POMOČ PRI SLOVNICI NA VABILU, LAHKO TO UREDITE?
Da imam možnost profesionalnega pregleda pred tiskom in svetovanje pri oblikovanju.

 KAKŠNE VRSTE PISAVE SI LAHKO IZBEREVA?
Tukaj si lahko ogledata in izbereta predlagane vrste pisav, lahko pa tudi predlagata ali pa poiščemo drugo primerno vrsto pisave.

Na vprašanja, ko ne boste našli odgovora mi prosim pišite na moj email in z veseljem vam bom odgovorila.

 

 

.